318 ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΟΥΝΤΑΙ;

Δημήτρης Αντ. Σιδερής, ομ. καθηγητής καρδιολογίας, dimitrissideris.wordpress.com

Ηπειρωτικός Αγών,     11 Φεβρουαρίου 2023

Καταλαβαίνω να μισεί κάποιος, όταν ο άλλος, με πράξεις, απειλεί. Να τον μισεί όμως για ό,τι ο άλλος πιστεύει, ή λέει, δεν το δέχομαι εύκολα. Αυτό ισχύει και για λαούς. Καθώς δεν είμαι ιστορικός, δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις με την προσδοκία να αποδειχτούν στη βάση αντικειμενικών δεδομένων, που εγώ, λόγω ιστορικής άγνοιας, δεν μπορώ να κάνω. Μπορώ όμως να διατυπώσω μια άποψη.

Ο Ηρόδοτος τόνισε ότι η ιστορία αναζητεί τις αιτίες των ιστορικών γεγονότων και ο Θουκυδίδης το επιδίωξε, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον ιστορικό. Ο Κ. Marx πρότεινε ότι η πάλη των τάξεων, μια αντικειμενική πραγματικότητα, είναι το κίνητρο του μίσους των λαών. Ενμέρει οι προβλέψεις που έκανε στη βάση της θεωρίας του βγήκαν σωστές, όπως στην οικονομική κρίση του 1929, αλλά μόνον ενμέρει. Υπάρχουν και άλλες αιτίες. Θα εξετάσω μια μοναδική ίσως, κατά την άποψή μου, περίπτωση, των Εβραίων, που μισήθηκαν από όλους τους λαούς, χωρίς κανένας ποτέ να τους αγαπήσει. Ρωμαίοι στην αρχαιότητα, Άραβες, Ισπανοί, Άγγλοι, Ρώσοι, Γερμανοί, Πολωνοί και τόσοι άλλοι τέλος πάντων έκαναν αντισημιτικά πογκρόμ, μαζική και οργανωμένη επίθεση εναντίον τους. Γιατί άραγε;

Εντάξει, η αντιπαράθεσή τους με τους Φιλισταίους της Γραφής (προγόνους των σημερινών Παλαιστινίων) είναι κατανοητή, αφού προσπάθησαν οι Εβραίοι να εγκατασταθούν στη γη τους. Άλλοι κατακτητές, όπως οι Ασσύριοι και οι Βαβυλώνιοι προσπάθησαν να πάρουν τον πλούτο των Εβραίων. Ο Αλέξανδρος σεβάστηκε την πίστη τους και, ενώ τους κατέκτησε, δεν τους πείραξε. Ήλθαν έπειτα οι Ρωμαίοι. Το 66 μ. Χ. ο πληθυσμός της Ιουδαίας εξεγέρθηκε κατά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Έτσι, καθώς οι Εβραίοι ήταν επανειλημμένα απείθαρχοι, καταλαβαίνω γιατί έγινε τότε η μεγαλύτερη διασπορά των Εβραίων, που έφτασε να τους απαγορεύεται η είσοδος στην Ιερουσαλήμ. Αργότερα, οι Ρωμαίοι έγιναν Χριστιανοί. Καθώς ήταν Ρωμαίοι, τη σταύρωση του Χριστού τη χρέωσαν στους Εβραίους αντί στον Πιλάτο που ένιψε τας χείρας του για το αίμα Εκείνου του αθώου, ενώ αυτός ήταν ο μόνος που μπορούσε να εκτελέσει τη θανατική καταδίκη. Τώρα το μίσος κατά των Εβραίων είχε μια ιδεολογική (ψευδο;)δικαιολογία. Οι Εβραίοι δίκασαν και εκτέλεσαν το Χριστό μας στη συνείδηση των σύγχρονων Χριστιανών. Όμως η σύγχρονη κοινή γνώμη δεν μίσησε τους Αθηναίους που καταδίκασαν και εκτέλεσαν τον άλλο μεγάλο αθώο, το Σωκράτη. Γιατί τους Εβραίους; Αυτοί λατρεύουν τον ίδιο μοναδικό Θεό, που λατρεύουν και οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι. Γιατί τόσο εκτεταμένο μίσος λοιπόν; Υπάρχει αντικειμενική αιτία;

Η αιτία βρίσκεται, μου φαίνεται, κυρίως, στο ότι οι Εβραίοι, διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο, αλλά ενωμένοι στη βάση της Βίβλου, δεν είχαν τρόπο να επιβιώσουν πλην του οικονομικού. Το κοράνι θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο το χρήμα να γεννά χρήμα. Το χρήμα είναι τρόπος καθορισμού της αξίας κάποιου πράγματος. Το ίδιο δεν έχει αξία, συνεπώς δεν πρέπει να παράγει περισσότερο χρήμα. Το δάνειο θεωρείται χρέος της επιχείρησης και όχι κεφάλαιο, συνεπώς δεν χρήζει τόκου. Ο τόκος κατά το Μεσαίωνα θεωρούνταν από τη Χριστιανική Εκκλησία κάτι γενικά και συνολικά ανήθικο, ανεπίτρεπτο και αμαρτωλό. Όμως η αποικιοκρατία και αργότερα η βιομηχανική επανάσταση, απαιτούσαν κεφάλαια. Κεφάλαια είχαν οι τράπεζες, αλλά ο έντοκος δανεισμός απαγορευόταν τόσο από τους Χριστιανούς όσο και τους Μουσουλμάνους. Επιτρεπόταν μόνον από τους Εβραίους. Επομένως κύριοι αποθηκάριοι χρήματος σε όλο τον κόσμο, τραπεζίτες, έγιναν οι Εβραίοι. Και έτσι κυριάρχησαν οικονομικά σε όλο τον κόσμο. Φυσικά ο τοκισμός δεν διαφέρει πολύ από την τοκογλυφία. Ο τραπεζίτης δανείζει χρήματα που τα αγοράζει ο δανειζόμενος με την υποχρέωση να τα επιστρέψει μαζί με τόκο. Αν δεν το κάνει, ο δανειστής μπορεί να κατασχέσει την περιουσία του. Αυτό ισχύει και σήμερα και βλέπομε, ακόμη στις μέρες μας, φτωχούς μεροκαματιάρηδες που, για ποικίλους λόγους για τους οποίους συχνά δεν ευθύνονται, να πετάγονται στο δρόμο από το σπίτι τους, διότι δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους στην Τράπεζα. Δεν είναι σημερινό. Στην αρχαία Αθήνα έφθασε ο χρεώστης να πουλά τον ίδιο τον εαυτό του δούλο στο δανειστή όταν δεν μπορούσε να ξεπληρώσει το δάνειο που είχε λάβει. Ώσπου ήλθε ο Σόλων που με τους επαναστατικούς νόμους του απαγόρευσε την υποδούλωση των Αθηναίων φέρνοντας τη σεισάχθεια, μεγάλη διευκόλυνση για την αποπληρωμή των δανείων.

Από τη στιγμή που έγιναν οικονομικά κυρίαρχοι οι Εβραίοι, μετουσίωσαν αυτό το προνόμιο που είχαν αποκτήσει σε εκπαίδευση. Μεγάλο ποσοστό των σημερινών σπουδαίων επιστημόνων, μουσικών κλπ είναι Εβραίοι. Θυμίζω πως οι σοφοί του περασμένου αιώνα που αναστάτωσαν τον κόσμο, οι Marx, Einstein, Freud, ήταν Εβραίοι. Οι ίδιοι οι Εβραίοι θεωρούν ότι η προνομιακή ταξική θέση τους στην παγκόσμια κοινωνία οφείλεται στο ότι είναι ο περιούσιος λαός του Θεού, προικισμένοι με ανώτερες πνευματικές ικανότητες. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει. Είναι μια ιδεοληψία, ενώ η οικονομική και πνευματική θέση τους δικαιολογείται από άλλους λόγους, που εκτέθηκαν παραπάνω. Εξάλλου, αν ίσχυε τέτοιο πράγμα, γιατί δεν έχουν να παρουσιάσουν ούτε ένα μεγάλο ζωγράφο ή γλύπτη; Αυτό απαγορεύεται, ισχυρίζονται, από την εντολή του Θεού που απαγορεύει τη δημιουργία ειδώλων ή ομοιωμάτων των πάντων, στον ουρανό, στη γη και στη θάλασσα, του ίδιου που τους επέτρεπε να είναι “τσιφούτηδες”, ενώ το απαγόρευε στους άλλους. Οι άλλοι πάλι, όσοι θεωρούν ότι η οικονομική υπεροχή είναι ένδειξη πραγματικής ανωτερότητας, ακριβώς γι΄ αυτό μισούν τους Εβραίους. Σε όλο τον κόσμο. Αντί να λύνουν τα δικά τους προβλήματα, φορτώνουν την κακοδαιμονία τους στους Εβραίους, που έχουν καταλάβει ανώτερες θέσεις σε πολλούς τομείς. Η οικονομική επιτυχία του A. Hitler πριν αρχίσει τον πόλεμο οφειλόταν σε δυο παράγοντες. Ένας ήταν ότι έκανε ένα αξιοθαύμαστο πρόγραμμα ανάπτυξης και τότε προχώρησε σε πρωτοφανή πληθωρισμό για να το χρηματοδοτήσει. Η επιτυχία του προγράμματος θα αποπλήρωνε το χρέος που δημιούργησε για τις επόμενες γενιές ο πληθωρισμός. Ο άλλος παράγοντας ήταν ότι χρησιμοποιώντας έσχατη βία, άρπαξε τις περιουσίες των Εβραίων εξοντώνοντάς τους και μ΄ αυτά τα χρήματα εξαγόρασε τους Γερμανούς επιστήμονες που έπαιρναν τις θέσεις των Εβραίων επιστημόνων. Πιο σοφά σχεδιασμένο εγκληματικό κυνισμό δεν θα μπορούσα να φανταστώ. Η μνήμη του ολοκαυτώματος τιμήθηκε στις 27 Ιανουαρίου.

Η παραπάνω άποψη στηρίχτηκε στην παγκοσμιότητα που είχε δημιουργήσει η Εβραϊκή διασπορά. Η στόχευση σε τοπικά μίση έχει ανάλογες αιτίες, με αναγκαίες προσαρμογές. Οι Τούρκοι μισούσαν τους Χριστιανούς, Έλληνες και Αρμένιους, διότι είχαν στα χέρια τους την οικονομία. Και προχώρησαν στις γνωστές γενοκτονίες.

Advertisement

One thought on “318 ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΟΥΝΤΑΙ;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s