ΑΟΡΑΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δημήτρης Α. Σιδερής ομ. καθηγητής καρδιολογίας, dimitrissideris.wordpress.cpm

Κοινή Γνώμη, 16 Φεβρουαρίου 2021

Πάμπολλα γίνονται στη ζωή μας, προσωπική ή και κοινωνική, που δεν τα ελέγχομε. Καθώς πίσω από ό,τι συμβαίνει φανταζόμαστε πως υπάρχει κάποιος σκοπός, βλέπομε ανθρωποκεντρικά, ότι κάποιον αυτός ο σκοπός υπηρετεί ή τουλάχιστον εκφράζει τη βούλησή του. Αν δεν θέλουμε να είμαστε ανθρωποκεντρικοί, τον αντικαθιστούμε από αόρατες δυνάμεις. Παραδοσιακά, αυτές οι αόρατες δυνάμεις ήταν ταυτόχρονα δημιουργικές και καταστροφικές, ήταν ο Θεός. Ήταν ο Δημιουργός του κόσμου και του ανθρώπου, αλλά και ο αμείλικτος τιμωρός του όποτε παραβιαζόταν η βούληση Του, οι νόμοι Του. Έτσι, όταν διαπίστωσε ότι όλοι οι άνθρωποι πλην ενός, ήταν κακοί και δεν ακολουθούσαν τις εντολές Του, έστειλε τον κατακλυσμό, ή το κάψιμο των Σομόρων και Γομόρων κλπ. Οι Έλληνες, πιο ποιητικοί,  διατηρήσαμε τον ανθρωπομορφισμό. «Ξάφνου αντιλαλούν από ένα φριχτό ορυμαγδό η απέραντη θάλασσα κι η πλατιά γη× ο ουρανός τραντάζεται και βογκάει× ο ψηλός Όλυμπος τρέμει από τα θεμέλια του καθώς χτυπιούνται οι αθάνατοι× ως το μαύρο Τάρταρο φτάνει ο σάλαγος της μάχης. Η καρπερή γη φλεγότανε αναριγώντας× τα δάση καίγονται, όλα χοχλακούνε κι η γη ολάκερη, και του Ουρανού το ρέμα και η πελώρια θάλασσα. Η πυρκαϊά φτάνει ίσαμε το Χάος κάτω κι απ΄ ό,τι βλέπουνε τα μάτια κι απ΄ ό,τι ακούνε τ΄ αυτιά, λες κι ανακατώνονται η γη κι ο ουρανός, η μια τραντάζεται στη βάση της, ο άλλος πέφτει από ψηλά». Ο Ησίοδος περιγράφει έτσι τις μάχες μεταξύ των αθανάτων, γιγάντων, τιτάνων, θεών, κυκλώπων κλπ, προσωποποιώντας ό,τι η παράδοση έφθασε ότι συνέβηκε πριν από πολλούς αιώνες, όταν έγινε η μεγάλη έκρηξη της Σαντορίνης. Για το ίδιο, προφανώς, γεγονός η Γραφή περιγράφει το τρομακτικό θαλάσσιο τέρας που ξερνούσε φωτιές και σήκωνε τσουνάμια, τον Λεβιάθαν. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι αίτιοι των θεομηνιών ήταν αόρατες δυνάμεις που ταυτίζονταν, ωστόσο, με τις δημιουργικές. Ο Τιτάνας Κρόνος είχε γεννήσει το Δία και τους συγγενείς του θεούς που είχαν φέρει στη γη την τάξη.

Τέτοια παράλογα πράγματα δεν μπορούσαν πια σήμερα να γίνονται ανεκτά. Καθώς όμως τα ανεξήγητα φοβερά γεγονότα δεν έπαψαν να συμβαίνουν, και εμείς εξακολουθούμε να αναζητούμε μια σκοπιμότητα πίσω τους, δεν θεωρούμε ότι αιτία τους είναι ο Θεός, αλλά άλλες αόρατες δυνάμεις. Αυτές δεν είναι πια συγχρόνως δημιουργικές, αλλά μόνο “σκοτεινές δυνάμεις”. Αυτές κυβερνούν τον κόσμο! Αντικαταστήσαμε τη θρησκευτική αντίληψη του Θεού, με μιαν άλλη, εξίσου θρησκευτική, των αόρατων δυνάμεων.

Για μας τους Έλληνες οι σκοτεινές δυνάμεις παίρνουν άλλοτε άλλη, ποικίλη, μορφή. Κάποτε είναι οι Τούρκοι, άλλοτε οι Φράγκοι, οι Γερμανοί, οι Εβραίοι, οι μασόνοι ή, πιο ανθρωπόμορφα, οι Rothschild, ο Bill Gates, ο Soros κλπ. Εμείς είμαστε μόνο φωτεινές δυνάμεις, εμείς ποτέ δεν φταίμε! Αντί δηλαδή να καταργήσουμε τις αόρατες δυνάμεις αντικαθιστώντας τες με τις φυσικές, που, με την επιστήμη, μπορούμε να τις τιθασεύσουμε, βάζομε στη θέση τους άλλες αόρατες δυνάμεις, που δεν είναι πια ο Θεός, αλλά σκοτεινές. Στο Μεσαίωνα, όταν τα εκατομμύρια πέθαιναν από την πανώλη, έφταιγε ο Σατανάς. Ποιος ήταν αυτός; Οι άνθρωποι ζητούσαν κάποιον να τον εξουδετερώσουν. “Είναι οι μαύρες γάτες”, είπαν οι θρησκευτικοί ηγέτες. Και άρχισε το άγριο κυνηγητό των γάτων, των μαύρων αρχικά, όλων αργότερα, μαζί και των γυναικών που είχαν γάτες (μαγισσών). Χωρίς γάτες τα ποντίκια θέριευαν. Αλλά από τα ποντίκια, διαμέσου των ψύλλων, μεταφερόταν το μικρόβιο της πανώλης στους ανθρώπους!

Τελευταία, ο κόσμος, διάχυτη είναι η άποψη, δεν πάει καλά. Κορυφώθηκε η ανωμαλία με την τρέχουσα πανδημία. Πώς την αντιμετωπίζομε; Αντί να αναζητούμε τις φυσικές και κοινωνικές αιτίες, την ανισότητα, το συγχρωτισμό, τον υπερπληθυσμό, κλπ, που αντιμετωπίζονται με ανθρώπινα μέσα, ψάχνομε να βρούμε τις σκοτεινές δυνάμεις που την προκάλεσαν. Είναι οι Κινέζοι, που στα εργαστήριά τους αναπτύχθηκε ο ιός. Έτσι, όταν υπήρχαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ο Πλανητάρχης Πρόεδρος αναζήτησε τη σκοτεινή δύναμη, τη βρήκε και άρχισε να σχεδιάζει μέτρα εναντίον της, καθώς και λαβαίνοντας μέτρα εναντίον των συνεργατών της, όπως είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Απόδειξη: Η Κίνα είχε ψηφίσει τον Πρόεδρό της (κανένας άλλος;). Παράλληλα πήρε σωρεία μέτρων ενάντια σε ποικίλες σκοτεινές δυνάμεις που τον πολεμούσαν. Στις σκοτεινές δυνάμεις περιέλαβε και τις εκλογικές διαδικασίες που, με νοθεία, του αφαίρεσαν την εξουσία. Προσπάθησε να αντισταθεί καταλαβαίνοντας το Καπιτώλιο, όπως είχε γίνει παλιότερα σε άλλη χώρα. Βλέποντας την αδικία που είχε γίνει στην ηττημένη πατρίδα του, ο μεγάλος αρχηγός, ο Führer είχε κάψει το Κοινοβούλιο. Εκείνος έλεγε Deutschland über alles, τούτος είπε USA over all!

Ήδη έρευνες από διεθνείς παρατηρητές στην Κίνα απέτυχαν ως αυτή τη στιγμή να βρουν την παραμικρή ένδειξη για παραγωγή του κορωνοϊού στα Κινεζικά εργαστήρια. Η πιθανότερη εκδοχή είναι, λένε ως σήμερα, η μεταφορά του από ζώα. Και, αυτή τη στιγμή που γράφω, δικάζεται ο τέως Πρόεδρος για τη στάση του στο Καπιτώλιο. Εκπίπτουν λοιπόν οι θεωρίες για σκοτεινές δυνάμεις; Μήπως, αντίθετα, σημαίνουν ότι αυτές έχουν κυριαρχήσει απόλυτα πάνω στον πλανήτη, έτσι που να καταφέρνουν να συσκοτίζουν τις έρευνες των διεθνών παρατηρητών; Και μήπως αυτές πέτυχαν με τις νοθείες να εξουδετερώσουν τον κυριότερο ήρωα που πάλευε απεγνωσμένα εναντίον τους; Κανένας δεν μπορεί να πείσει αυτόν που πιστεύει το ένα ή το άλλο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στοιχεία που δύσκολα μπορείς να τα αγνοήσεις. Αντιμετωπίσθηκε η πανδημία όχι με μέτρα βασισμένα στα υπάρχοντα δεδομένα από τον ΠΟΥ και τον αρμόδιο σύμβουλό του Προέδρου, τον Dr. Fauci, αλλά ενοχοποιώντας τους Κινέζους, όπως οι Μεσαιωνικοί ενοχοποιoύσαν τις γάτες για την πανώλη. Αυτή η στάση είχε κόστος, σχεδόν μισό εκατομμύριο νεκρών Αμερικανών από κορωνοϊό μέσα σε λίγους μήνες. Θα που πεις, τι είναι μισό εκατομμύριο νεκροί μπροστά στη συνέπεια εκείνου που παλεύει ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις; Ε, αυτό είναι εκτίμηση του καθενός. Και τώρα τι κάνομε;

Αγνοήστε τις αόρατες δυνάμεις! Ή δεν υπάρχουν ή εξορισμού είναι αδύνατο να κάνουμε κάτι γι΄ αυτές. Η αποδοχή τους μας απαλλάσσει από το άγχος της ευθύνης να κάνουμε κάτι. Αδρανούμε γκρινιάζοντας. Περιοριστείτε στις φυσικές και κοινωνικές δυνάμεις, τις αισθητές αιτίες όσων μας συμβαίνουν. Γι΄ αυτές οι επιστήμες κάτι λίγο μπορούν να κάνουν. Κι εμείς, καθένας μας, μπορεί να ενεργήσει με σαφή στόχο, για να τις αντιμετωπίσουμε. Αυτή η αντίληψη μας κάνει υπεύθυνους και μας εξοπλίζει με την αντοχή για να αγωνισθούμε να τις αντισταθμίσουμε.

7 thoughts on “ΑΟΡΑΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 1. “Αγνοήστε τις αόρατες δυνάμεις! Ή δεν υπάρχουν ή εξορισμού είναι αδύνατο να κάνουμε κάτι γι΄ αυτές. Η αποδοχή τους μας απαλλάσσει από το άγχος της ευθύνης να κάνουμε κάτι. Αδρανούμε γκρινιάζοντας. Περιοριστείτε στις φυσικές και κοινωνικές δυνάμεις, τις αισθητές αιτίες όσων μας συμβαίνουν. Γι΄ αυτές οι επιστήμες κάτι λίγο μπορούν να κάνουν. Κι εμείς, καθένας μας, μπορεί να ενεργήσει με σαφή στόχο, για να τις αντιμετωπίσουμε. Αυτή η αντίληψη μας κάνει υπεύθυνους και μας εξοπλίζει με την αντοχή για να αγωνισθούμε να τις αντισταθμίσουμε.”

  Αυτά είναι τω όντι λόγια σοφίας, Πάντα άξιος, άξιε συνοδοιπόρε…

  Like

 2. Σίγουρα τώρα ποια δεν υπάρχουν σκοτεινές δυνάμεις, υπήρχαν στο παρελθόν και τώρα έχουν αποκαλυφθεί, μάλιστα και οι ίδιες δεν κρύβονται πια, π.χ., ο Bill Gates, που χρηματοδοτεί τον ΠΟΥ λέγει ευθαρσώς ότι θα συσκοτίσει τον ήλιο, ο ίδιος το λέγει. Είναι όνειδος, που η παγκόσμια κοινότητα του ιατρικού κόσμου ανέχεται έναν οργανισμό, όπως είναι ο ΠΟΥ, σε μια νύχτα να αλλάζει τα πρωτόκολλα για το πως θα γίνεται ένα τεστ ανίχνευσης ιού, ή πως θα συντάσσεται ένα πιστοποιητικό θανάτου. Τέτοια ζητήματα δεν μπορούν να γίνονται από μεμονωμένα άτομα με το έτσι θέλω, αλλά με συμμετοχή ολόκληρου του ιατρικού κόσμου μέσα από συνέδρια και επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα. Ο τρόπος που ενεργεί ο ΠΟΥ είναι αυταρχικός χειρότερος και από τον τρόπο του Χίτλερ ευτελίζοντας το ιατρικό επάγγελμα, αλλά και τους ιατρούς που το ανέχονται πλην εξαιρέσεων. Επομένως, ενώ λοιπόν υπάρχει θεραπεία για τον ιό πιέζουν οι πρώην σκοτεινές και νυν φανερές ξεδιάντροπες δυνάμεις για το εμβόλιο και αποκαλυπτικό είναι το βίντεο στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

  Liked by 1 person

  1. Όπως γράφω στο άρθρο μου, Γιάννη, κανένας δεν μπορεί να πείσει για την αξιοπιστία ή όχι των εκφραστών ανορθόδοξων δυνάμεων, διότι αυτή είναι μια θρησκευτική πίστη. Την αξιοπιστία των όσων λέγει στη συνέντευξή του ο Dr. Zelenko την πιστοποιεί ο παρουσιαστής του. Ο ίδιος ομολογεί πως δεν είναι βέβαιος για την ταυτότητά του (Ρώσος; Αμερικανός; Εβραίος;). Και η Wikipedia γράφει, μεταξύ άλλων, ότι δεν παρουσίασε δεδομένα που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του, ενώ ήταν μέλος νεο-φασιστικής ομάδας. Το περιεχόμενο της συνέντευξής του δεν μπορώ να το κρίνω. Προτιμώ λοιπόν, όπως καταλήγω, να μην επιτρέπω σε αόρατες δυνάμεις, όποιος και αν τις προσωποποιεί, να επηρεάζουν τη σκέψη μου και να στηρίζομαι στα φυσικά και κοινωνικά αίτια των ποικίλων φαινομένων. Σου μεταφέρω απόσπασμα από τη Wikipedia. Σ΄ ευχαριστώ για την ωραία αλληλογραφία μας.
   … Snopes noted that Zelenko did not describe his study design or publish any data to support his claims.[6] …It was reported that Zelenko attended the “Save America March” rally in Washington, D.C. on January 6, 2021, though there was no evidence that he participated in the subsequent storming of the United States Capitol.[22][23] In an interview during the rally, Zelenko praised the Proud Boys, a neo-fascist political organization, and said: “Hopefully, we could suppress the evil in the right way that doesn’t cause too much collateral damage.”[22]

   Like

   1. Συγκλονιστικό, ειλικρινές, αντικειμενικό + αντικειμενικό + αντικειμενικό ! … το τωρινό σου άρθρο …
    αγαπητέ Δημήτρη !

    Χωρίς πάθος….. χωρίς προκαταλήψεις…..χωρίς συνειδητό ή ασυνείδητο …. κρύψιμο πίσω από … μαύρους …. φόβους ….. και αγωνία …. που οδηγεί ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο «ΑΛΥΤΟ» …..

    Αγωνίζεσαι από χρόνια με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ να βάλεις – ας πούμε – μερικά θέματα σε τάξη …. χωρίς φόβο και πάθος (επαναλαμβάνω), με ιστορικά στοιχεία, που έχουν ήδη και κατά επανάληψη ελεγχθεί …..χωρίς να ξεπερνάς κανένα όριο σεβασμού των followers σου …. και γί αυτό :

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,

    Like

 3. Αγαπητέ φίλε Δημήτρη, στο βίντεο αυτό που για μένα έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο άνθρωπος αυτός ανεξάρτητα σε τι θεό πιστεύει ή ποια είναι τα πολιτικά του φρονήματα, που προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν, εκείνο όμως που με ενδιαφέρει είναι ότι αναλύει τη μέθοδο θεραπείας του ιού με τέτοιο τρόπο, που γίνεται πλήρως κατανοητή. Επίσης αναφέρει ότι από τους 1000 ασθενείς με τον ιό, που είχε, θα μπορούσαν σύμφωνα με τις στατιστικές να είχαν πεθάνει οι 75 και με τη θεραπεία του είχε μόνο τρεις απώλειες. Δεν είναι όμως ο μοναδικός που χρησιμοποιεί αυτή τη θεραπεία υπάρχουν και πολλοί άλλοι με παρόμοια αποτελέσματα. Απλά τα μέσα ενημέρωσης αποσιωπούν το γεγονός και εστιάζονται στο εμβόλιο και μάλιστα χωρίς να το έχει εγκρίνει η ΕΕ. Προσωπικά άκουσα την ομιλία του Τραμπ στο Καπιτώλιο και σε καμία περίπτωση δεν ενθάρρυνε το πλήθος να κάνει εισβολή, άλλωστε για πιο λόγο να το έκανε, τουλάχιστον τα γεγονότα έδειξαν ότι μόνο οι εχθροί του είχαν όφελος από την εισβολή. Η εισβολή γεννά πολλά ερωτηματικά, όπως είναι η επάρκεια φύλαξης, και η δράση τραμπούκων από τους εχθρούς του Τραμπ σε συνεργασία με την αστυνομία που τους διευκόλυνε αντί να τους εμποδίσει. Επίσης σίγουρα κάποια θερμόαιμα στοιχεία οπαδών του Τραμπ βρήκαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην εισβολή. Ο ίδιος ο Τραμπ κατάφερε να αποκαλύψει τη διαφθορά στη δικαιοσύνη η οποία αρνήθηκε ως όφειλε να εξετάσει τα τεκμήρια για τη νοθεία στις εκλογές και τα έβαλε στο αρχείο. Η ουσία όμως στη περίπτωση του ιού είναι η συμπεριφορά του ΠΟΥ ο οποίος με διορισμένους «φυτευτούς» παίρνει αποφάσεις που θα έπρεπε να πάρει η ιατρική κοινότητα. Άλλαξε με το «έτσι θέλω» τον ορισμό της πανδημίας και από εκεί που οριζόταν μέχρι πρότινος σύμφωνα με τον αριθμό των νεκρών τον άλλαξε και τον έκανε σύμφωνα με τον αριθμό των κρουσμάτων. Με πιο δικαίωμα; Έτσι για να αιτιάσει μια παγκόσμια αναστολή των ατομικών ελευθεριών με το lockdown; Ο Χίτλερ το ίδιο δεν θα έκανε; Τι σκοπεύουν να κάνουν με την παγκόσμια δικτατορία που βιώνουμε; Τα έκαναν θάλασσα με τις τράπεζες και την παγκόσμια οικονομία και θέλουν να κάνουν επανεκκίνηση; Θέλουν να επιβάλουν ένα παγκόσμιο κομμουνιστικό καθεστώς τύπου Κίνας; Ίδωμεν!

  Liked by 1 person

  1. Αγαπητέ Γιάννη, οι παρατηρητές δεν βρήκαν τίποτε που να ενοχοποιεί την Κίνα για την παρασκευή του ιού. Εμένα δεν με έπεισαν. Ωστόσο, πανδημίες γίνονταν πάντοτε σε εποχές πολύ πριν μπορέσουν οι άνθρωποι να παρασκευάζουν ιούς. Η Γερουσία απάλλαξε από τις κατηγορίες τον Πρόεδρο. Εμένα δεν με έπεισαν ότι δεν ήταν έμμεσος εμπνευστής της επίθεσης στο Καπιτώλιο και μαζί με μένα αμφισβήτησαν την αθωότητά του πολλοί από τους γερουσιαστές. Δεν αποδείχθηκε ότι υπήρξε νοθεία στις εκλογές. Εμένα δεν με έπεισε η Αμερικανική δικαιοσύνη. Ωστόσο, τόσο για τη φύλαξη του Καπιτωλίου, όσο και για τη σωστή διεξαγωγή των εκλογών πριν από τα αποτελέσματα, ο ύστατος υπεύθυνος ήταν ο τότε Πρόεδρος. Οι παρόμοιοι του Bill Gates είναι προσωποποιήσεις του Κακού. Επομένως, ό,τι κάνουν είναι κακό. Αν δεν χρηματοδοτούν τον ΠΟΥ ή άλλον από τους ελάχιστους διεθνείς οργανισμούς, αυτή η θέση, προερχόμενη από τον Κακό, είναι κακή. Δηλαδή το αμέτρητο πλήθος των φτωχών θα τους συντηρεί; Αν πάλι τους χρηματοδοτούν, αυτή η θέση, προερχόμενη από τον Κακό, είναι κακή. Δηλαδή, επειδή τους συντηρούν, τους ελέγχουν. Στο κάτω κάτω τιμωρώντας με την έσχατη των ποινών τον αίτιο μιας πανδημίας, δεν την σταματάμε. Για όλους τους παραπάνω λόγους, και επειδή δεν ξέρω την αλήθεια, αλλά και αν την ξέρω, δεν μπορώ να κάνω τίποτε, δεν λαβαίνω υπόψη μου τίποτε από τα παραπάνω. Αντίθετα, λαβαίνω υπόψη μου ότι από τον καιρό του Θουκυδίδη είναι γνωστό ότι η εξάπλωση των πανδημιών ενισχύεται από το συγχρωτισμό των ανθρώπων. Επίσης από την εποχή του Edward Jenner (1796) ή και πιο παλιά από την εποχή του Έλληνα γιατρού Εμμανουήλ Τιμόνη (1701) και, οπωσδήποτε χωρίς καμιά αμφιβολία από την εποχή του Pasteur, είναι γνωστό ότι οι λοιμώξεις προλαμβάνονται με εμβολιασμό. Η διακοπή του, το ξέρομε εδώ και λίγα χρόνια, επαναφέρει την επιδημία. Σ΄ αυτούς τους δύο παράγοντες (αποκέντρωση και εμβολιασμός) εστιάζω πρώτιστα την προσοχή μου. Τα υπόλοιπα, για την αντιμετώπιση της επιδημίας με θανάτους σε όλο τον κόσμο σε βραχύ χρονικό διάστημα, δεν με απασχολούν.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s