ΧΑΟΣ

Δημήτρης Α. Σιδερής, ομ. καθηγητής καρδιολογίας, dimitrissideris.wordpress.com

Ηπειρωτικός Αγών, 17 Οκτωβρίου 2020

Διαβάζω ή ακούω ακατανόητα πράγματα. Ιδιαίτερα τον οικονομικό τομέα δεν είμαι ο πιο αρμόδιος να τον καταλάβω. Άκουσα προ ημερών τη συνέντευξη που έδωσε ένας οικονομολόγος, περί τη μία ώρα και είκοσι λεπτά, σε ένα περιθωριακό θρησκευτικό κανάλι. Κανένα άλλο, προφανώς, δεν δεχόταν να παρουσιάσει τα στοιχεία του. Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτός μας παρουσίασε ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει δανεισθεί περί το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Πρώτον δεν το ξέρομε όλοι εμείς. Και δεύτερο τι έγινε τέτοιος πακτωλός χρημάτων; Η απάντηση-συμπέρασμα είναι σαφής: Σαπίλα, βρώμα, απατεωνιά.

Μου γεννήθηκαν περίεργα συναισθήματα. Πρώτο, λέει αυτός την πραγματική, απίστευτη, αλήθεια; Είναι δυνατό, με τη σημερινή παγκόσμια ενημέρωση, να μην το ξέρουμε; Εύκολη η απάντηση. Μέσα στο σύμπλεγμα σαπίλας, βρώμας, απατεωνιάς, βρίσκονται και τα ΜΜΕ. Ο συνεντευξιαζόμενος ισχυρίσθηκε πως έχει όλες τις αποδείξεις και τις έχει καταθέσει στη δικαιοσύνη. Αλλά και η δικαιοσύνη είναι μέρος του κυκλώματος. Ως τελική απόδειξη των ισχυρισμών του για να πείσει, είπε ότι δεν του έχει γίνει ως τώρα καμιά μήνυση. Βέβαια δεν ανέφερε κανένα όνομα  ως απατεώνα, εκτός από ήδη καταδικασμένους. Μου θύμισε την τεκμηρίωση για την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου: Το έδωσε στην κορούλα του και έγινε καλά. Η κορούλα του μπορεί να έγινε καλά, αλλά είναι αυτή επαρκής απόδειξη για την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου σε 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους; Μου θύμισε και το άλλο απίστευτο. Ένα από τα σοβαρότερα περιοδικά του κόσμου, το Time, αποκάλυψε ότι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και ίσως ο ισχυρότερος αυτή τη στιγμή, ο Donald Trump, πλήρωσε πέρυσι 750 δολάρια φόρο! Να όμως που ο Πρόεδρος όχι μόνο το παραδέχθηκε, αλλά και υπερηφανεύθηκε για το κατόρθωμά του. Στη σημερινή εποχή, ακούς σωρεία από απίστευτα πράγματα. Πώς είναι δυνατό; Συνήθως δεν πιστεύομε γεγονότα, αλλά ό,τι μας λέει μια πηγή που θεωρούμε αξιόπιστη. Ποιος είναι πιο αξιόπιστος, ο Fauci ή ο Trump; Και να που κάποια από αυτά, έστω και λίγα, αποδεικνύονται στη βάση τους αληθινά. Ίσως μάλιστα και να είναι αυτός ένας τρόπος να κρύβεται μια δύσληπτη αλήθεια. Παρουσιάζεται τόσο απίστευτη, που κανένας δεν πιστεύει πως είναι αληθινή και κάποιοι ωφελούνται τα μέγιστα, καθώς κανείς δεν θα τους κατηγορήσει πως λένε ψέματα. Ο έξυπνος πολιτικός, μπροστά στο αδιέξοδο, ακολουθεί τη λογική του Ibsen στον Brand. Ο απόλυτος, όλα-ή-τίποτε, ιερέας αντιμετωπίζει το ρεαλιστή δήμαρχο. “Τι ωφελεί να λες πως το χιόνι είναι άσπρο, όταν όλοι γύρω σου ουρλιάζουν πως είναι μαύρο;” “Και θα παραδεχθείς πως είναι μαύρο;” ρωτά οργισμένος ο απόλυτος Brand. “Όχι, αλλά θα συζητήσω μήπως είναι γκρίζο!”

Η κοινωνία διατηρείται με πλήθος συμβιβασμών σαν του δημάρχου του Ibsen. Όμως, ιδίως στις κρίσιμες στιγμές, έρχεται η τρομακτική περιγραφή του Θουκυδίδη στον εμφύλιο πόλεμο, όπου το μαύρο παρουσιάζεται άσπρο. Και κάποιος που θέλει να μείνει ψύχραιμος μένει μετέωρος στο κενό. Τι να πιστέψει;

Επιστρέφω στην οικονομία. Οι άνθρωποι πριν από αδρά 10 000 χρόνια στράφηκαν από την καρποσυλλογή στην καρποπαραγωγή. Σχετικά σύντομα, ήταν τόση η επιτυχία της στροφής, που άρχισαν να υπάρχουν περισσεύματα, ενώ σε άλλους τομείς ελλείμματα, και ξεκίνησαν οι ανταλλαγές, μαζί με αυτές το άστυ. Οι ανταλλαγές διευκολύνθηκαν τα μέγιστα με την επινόηση του χρήματος. Το χρήμα είναι άχρηστο. Δεν τρώγεται να χορτάσει την πείνα μας, δεν πίνεται να ικανοποιήσει τη δίψα μας, δεν μας ζεσταίνει στο κρύο, ούτε μας προφυλάσσει από τη βροχή, δεν μας προστατεύει από τον καύσωνα. Μπορεί όμως να ανταλλαχτεί με σχεδόν τα πάντα. Είναι καταλύτης. Στη χημεία οι καταλύτες μετέχουν διευκολύνοντας τις χημικές αντιδράσεις, αλλά στο τέλος μένουν άθικτοι, έξω από το αποτέλεσμα, έτοιμοι να ξαναχρησιμοποιηθούν. Και για χρήμα χρησιμοποιήθηκαν τα πιο άχρηστα, αλλά άφθορα, μέταλλα, που είναι προπάντων ο χρυσός, ύστερα ο άργυρος κι ύστερα ο χαλκός. Ο σίδηρος είναι πιο σκληρός από όλα, μπορεί να διαμορφωθεί όπως θέλομε, να γίνει δηλαδή εργαλείο, και σκουριάζει, φθείρεται, δεν κάνει για νόμισμα. Και ξαφνικά, άρχισε να θεωρείται ότι πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει γεμάτα τα κελάρια του, έχει πολλή καλλιεργήσιμη γη και μεγάλα κοπάδια, αλλά αυτός που έχει άφθονο χρήμα. Το χρήμα όμως, είπαμε, είναι εντελώς άχρηστο. Δεν επιτρέπεται να αποτελεί σκοπό, αλλά μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού. Στο κάτω κάτω, με τα λεφτά αγοράζεις τα πάντα, εξαιρώντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη βούληση, εκτός από όταν τα έχει κάποιος για πούλημα. Όμως το χρήμα μπορούσε να μετρηθεί: διαθέτει κάποιος τόσα κιλά ή τόνους χρυσού. Και η ανθρωπότητα “προοδεύει”. Ο χρυσός έγινε χαρτί. Στην αρχή το χαρτί αντιστοιχούσε, “είχε αντίκρισμα” λέμε, σε χρυσάφι. Ύστερα, ανακαλύφθηκε πως, αφού το χρήμα δεν έχει πραγματική αξία, μπορούσε να κυκλοφορεί χαρτονόμισμα χωρίς το ανάλογο αντίκρισμα. Η τεχνολογία όμως προχώρησε. Το χαρτί αντικαθίσταται από πλαστικό χρήμα. Και αυτό πια σε εντελώς άυλο, ηλεκτρονικό χρήμα. Άντε τώρα να ελέγξεις ποιος έχει το άυλο χρήμα. Άντε να ξέρεις τι χρωστάς και σε ποιον χρωστάς και ποιος σου οφείλει και τι σου οφείλει. Φαίνεται εντελώς αδύνατο. Καθένας μας, χωρίς να έχει δανεισθεί ποτέ, χρωστά και κληροδοτεί το χρέος στους απογόνους μας. Το σπίτι που αγόρασε δεν είναι δικό του, όσο κι αν πληρώνει ΕΝΦΙΑ. Πίσω από αυτή την άγνοια μπορεί να κρυφθεί επιμελώς οποιαδήποτε σαπίλα, βρώμα, απατεωνιά.

Βιώνομε σήμερα την κυριαρχία της οικονομίας πάνω στην πολιτική. Οι πολιτικοί εκτελούν αναγκαστικά ό,τι τους διατάσσουν οι “φορείς”, τα ταμεία, οι τράπεζες, οι δανειστές. Και επιβάλλουν τη βούληση της οικονομίας πάνω στους πολίτες τους. Αλλιώς τους αποστερούνται όλα τα χρήσιμα υλικά που είναι απαραίτητα για τη ζωή τους, τα χωράφια,τα κοπάδια, τα ψάρια τους. Είναι δυνατή μια άμυνα του λαού;

Κανονικά, το πλήθος είναι ισχυρότερο από τους ελαχίστους. Ένας με κάποιο πολυβόλο, μπορεί να σκοτώσει μέγα πλήθος τοξοτών. Ναι μα κάποτε θα εξαντληθούν οι σφαίρες. Και τότε, όσοι απομένουν ζωντανοί θα επιβληθούν. Δεν είναι δυνατό 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι να υπακούν στις βουλήσεις μερικών εκατοντάδων που διαθέτουν τον πλούτο της Υφηλίου. Αυτό όμως απαιτεί συνεννόηση μεταξύ των ανθρώπων που δεν είναι καθόλου εύκολη. Η αρχαιοελληνική δημοκρατία ανέδειξε την πιο εύλογη μεθοδολογία, με την κλήρωση για την επιλογή των βουλευτών. Μόνο που για να επανεγκατασταθεί στον τόπο μας και στον κόσμον όλο, απαιτεί συνεννόηση μεταξύ των ανθρώπων. Και σθένος με αυτοθυσία! Αυτά λείπουν.

3 thoughts on “ΧΑΟΣ

  1. Πάντως η Σαπίλα, βρώμα, απατεωνιά δεν είναι τίποτε μπροστά στην απαγωγή παιδιών και το βασανισμό τους σε σατανιστικές τελετές για να πάρουν το αδρενοχρόμιο. Στο σύνδεσμο που ακολουθεί είναι ένα έγγραφο 30 περίπου σελίδων με μια λίστα από τέτοια παιδιά. Για να το κατεβάσετε σιγουρευθείτε ότι ο σύνδεσμος είναι ενιαίος σε μια γραμμή και όχι σε δύο γραμμές όπως φαίνεται εδώ.

    Click to access Adrenochrome04082020.pdf

    Επίσης οι σατανιστές δεν το κρύβουν ότι είναι τοιούτοι, μάλιστα ο Bill Gates και στις δύο πατέντες του σχετικά με τον Κορωνοιό έχει σκόρπια τρία εξάρια και τα υπόλοιπα νούμερα είναι μηδενικά.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s